075 7710515 info@sv-cartouche.nl

Kleiduivenschieten Dorhout Mees – 29 augustus 2015

Na jaren van afwezigheid op de kleiduivenbanen van Dorhout Mees te Biddinghuizen was het dan eindelijk weer zover….

Op zaterdag 29 augustus 2015 druppelden gestaag tussen 13.00 en 14.00 uur de deelnemers binnen op het zonnige terras bij Dorhout Mees.

Cartouche schutters met hun “genodigden” namen plaats aan de terrastafels voor o.a. het ophalen van oude verhalen van het kleiduiven schieten

bij Hennie Dompeling, daar, op die oude baan aan de Diemer Zeedijk is menig loodkorreltje in de oever beland waar nu Loodburg.. ehh… IJBURG ligt…

Goed,….

Nog een laatste kop koffie waarna we de instructeurs zijn gevolgd om die “duifjes van klei” uit de lucht te halen !

Rond 14.00 uur werden zo’n dikke 20 personen, zo’n beetje in de leeftijd van ongeveer 15 tot 75 jaar, voor een 4-tal stages verdeeld over twee groepen.

En na een dik uur van “knal-vermaak” werd de eindscore opgemaakt op het nog steeds zon overgoten terras….

Hieronder enkele plaatjes die deze prachtige dag weergeven met daarop schutters met en zonder een helpende hand van de vriendelijke instructeurs !

Met een topscore van maar liefst 16 van de 20 duiven prijkte onze Ron bovenaan, gevolgd door Joep.. ehh, ik bedoel Gerry… (of was het Flip ??)

Jammer genoeg was onze eigen voorzitter Jaap helaas niet in staat het geweer te hanteren, een uiterst vervelende schouderblessure weerhield hem daarvan.

Ik bedoel.. als je zelfs je arm niet meer op kunt tillen…. Zij die ook ooit een slijmbeursontsteking hebben gehad weten wat dat inhoudt…. Auwauwauwauw…

Maar volgende keer doet hij zeker weer mee… nietwaar ‘Chef’ ?!! (in elk geval heeft zijn dochter Enola goed voor hem waargenomen, netjes hoor lieverd !)

(..en dan nog wat uiterst vervelends…… door een stom foutje van ondergetekende ontbrak op deze middag onze eigen Heijn uit Hamburg,…. ik had uitgerekend hem vergeten het emailtje te sturen…

Je hebt er niet veel aan, maar het spijt me werkelijk Heijn.. bij deze ga ik “publiekelijk” diep door het stof, en ik beloof je met mijn hand op mijn hart dat ik je de volgende keer absoluut niet zal vergeten.

De totale uitslag

Plaats Naam Treffers
1 Ron 16
2 Joep,…of Gerry? 15
3 Sylvia, Ruud, Rens, Walter 13
4 Yorik, Michael, Thommy, Patrick 12
5 Jeroen, Heijn 11
6 Edwin, Wessel 10
7 Marlon, Clemens, Biaggo 9
8 Enola, Mayra 8
9 Mike, Joop 7
10 Jan 4

Graag allemaal weer tot ziens bij een volgend “Kleiduiven-uitje” in 2016 !

Walter.